Vi arbetar nära dig – hela vägen

Vi ger dig råd, besvarar dina frågor och hanterar dina försäkringsärenden. Ring eller maila oss för personlig kontakt på vardagar mellan 09:00 och 16.30.

Vill du anmäla en skada eller har frågor om ett pågående skadeärende väljer du ”Anmäl skada” nedanför.

Kontaktuppgifter
Prata sakförsäkringar
Prata personförsäkringar
Prata samarbete

Sak och Personförsäkring
Emma Nedin

072-147 48 07

Besök oss

Vasagatan 46, Stockholm

Följ oss på sociala medier

Vi är Nordeuropa Försäkring

Våra medarbetare

Erik Enkullen
VD

Erik är sedan 2021 VD på Nordeuropa och har sedan dess utformat “Nya Nordeuropa” med strategin att genom personlig service, specialistkompetens och flexibilitet nå långsiktighet och nära samarbeten med utvalda förmedlare. Erik har en bakgrund som jurist och har mångårig erfarenhet från olika ledarroller i försäkringsbranschen. Sin fritid spenderar han allra helst med familjen till sjöss eller i det nybyggda fjällhuset samt åt sitt stora intresse att få bilar att rulla smidigt igen. 

Sakförsäkring

Niclas Linde
Affärsområdeschef

Niclas har ägnat många år åt underwriting och har lång erfarenhet inom området från flera olika försäkringsbolag. Tillsammans med Team Sak driver Niclas försäljning, underwriting, samarbeten med prioriterade förmedlare och strategin kring Nordeuropas riskaptit. Niclas har ett stort intresse för såväl bandy som äldre bilar och kan ge tips om restauranger med vällagad mat som du aldrig glömmer. 

Emma Nedin
Marknad och Försäljning

Med en lång erfarenhet av ekonomi och försäljning från kreditmarknaden i bagaget, har Emma nu axlat rollen som ansvarig för Marknad och Försäljning av Sakförsäkring. I rollen ingår att skapa strategier för försäljning av sakförsäkring samt marknadsföring via olika kanaler. Emma har ett stort intresse för träning och är en inbiten löpare. Vi kan nästan lova att du dras med av hennes skratt och kreativa ideer. 

Ragnar Orsén
Senior Underwriter

Ragnar är en erfaren underwriter med en lång karriär inom sakförsäkring. Han har varit en värdefull del av vårt team i 15 år och innan dess arbetade han hela 26 år på Trygg Hansa. Som Senior underwriter är Ragnar en viktig kraft och ankare i vårt sakteam. På sin fritid uppskattar Ragnar att spela golf, tillbringa tid i sommarstugan i Ljunghusen och att följa olika sportevenemang. Kanske drömmer han även om att någon dag kunna återuppta sin tidigare karriär som musiker?   

Filemon Amanuel
Senior Underwriter
Ansvarig gruppaffär

Filemon har arbetat med grupplösningar för både för sak- och personförsäkring i många år och rekryterades till Nordeuropa för att utveckla vår gruppaffär, ett arbete han sköter med bravur. Med erfarenheter från tjänster i både London och Köpenhamn har han med sig värdefulla insikter från den internationella försäkringsmarknaden. Filemon är en teamplayer samtidigt som han är en riktig vinnarskalle. En av de nya utmaningarna i livet är det nyinköpta huset som ska göras i ordning för familjen.  

Anneli Sjöberg
Senior Underwriter

Anneli har gedigen erfarenhet inom sakförsäkringsområdet och har tidigare arbetat på flera stora försäkringsbolag och på förmedlarsidan. Hennes spetskompetens ligger inom kommersiell fastighetsförsäkring, även om hon är en fena på det mesta inom försäkringsområdet. Hon har en ovanligt stark organisatorisk förmåga och har full koll på både högt och lågt. Anneli balanserar skickligt sina ansvarsområden samtidigt som hon behåller en humoristisk syn på saker och ting.

Det behövs när man har ett hus på landet, många olika djur på gården och samtidigt är en betydande del av sina barnbarns uppväxt.

Personförsäkring

Marianne Appelgren
Affärsområdeschef

Marianne har lång erfarenhet som underwritingchef inom personförsäkringsområdet med tidigare anställningar hos flera internationella försäkringsbolag. Tillsammans med Team Person ansvarar hon för produktutveckling, riskbedömning, försäljning samt underwriting av förmedlad gruppaffär inom affärsområdet. Hon värdesätter sin norska bakgrund, är jordnära och har alltid nära till skratt. Sommartid hittar vi henne med händerna i trädgårdslandet.  

Sophia Sandberg
Kundansvarig

Sophia har 17 års branscherfarenhet, ett omfattande kontaktnät och en gedigen kunskap inom personriskområdet. Hon kommer närmast från vårt moderbolag, Gjensidige. Vi är oerhört glada att Sophia har axlat rollen som kundansvarig i vårt personteam. När Sophia inte vägleder förmedlare och samarbetspartners till smidiga och konkurrenskraftiga grupplösningar, så gillar hon att utmana sig själv på olika sätt. Hon tar sig gärna an nya äventyr och har bestigit både Kilimanjaro i Tanzania och hoppat fallskärm i Västerås.

Therese Åslund
Produktansvarig

Therese har flera års erfarenhet av skadereglerings- och produktutvecklingsarbete, både från vårt ägarbolag Gjensidige och från andra försäkringsbolag. Numera arbetar hos som produktansvarig hos oss inom Team Person. På fritiden kan hon snart titulera sig projektledare inom husbygge, inredning och trädgårdsdesign. Via hennes Instagramkonto kan man följa hur hon fixar, anlägger, odlar och mixar goda drinkar i den nybyggda villan.  

Sara Rosdahl
Produktansvarig

Sara har arbetat med personförsäkring i många år, främst med skadehantering och produktutveckling av sjukvårdsförsäkring som huvudfokus. Tillsammans med Therese Åslund arbetar Sara som produktansvarig inom Team Person. Sara har sina rötter i den Skånska myllan men bor sedan många år tillbaka i Stockholm. Hon tillbringar sina somrar i Frankrike och talar enligt oss flytande franska. Hon delar gärna roliga anekdoter om livet som ingift i en fransk familj.  

Anna Zetterqvist
Medicinsk riskspecialist

Anna är i sjuksköterska i grunden och har arbetat i många år med medicinsk riskbedömning, vårdplanering och utformning av vårdgivarnätverk inom försäkringsbranschen. Idag är hon en värdefull tillgång till vårt personteam och innehar rollen som medicinsk riskbedömare. Sin fritid tillbringar hon gärna med nära och kära, ofta på någon trevlig restaurang eller på konsert/ teater. Semestern spenderar hon allra helst på båt i Stockholms skärgård eller med en resa till en spännande stad eller härlig strand. 

Affärsstöd / Förmedlarservice

Birgitta Heimdahl
Affärsområdeschef

Birgitta är en av Norderopas trotjänare och har varit en del av vårt team sedan 2014.  

I sin roll som chef över Affärsstöd, som omfattar Förmedlarservice, Ekonomi och IT, har hon järnkoll på både siffror och administrativa processer. Hon gillar både storstadspuls och lugnet i sitt hus på Blidö. Vi välkomnar hennes berättelser om restaurangkulturen i Spanien, Birgittas andra hemland. 

Affärstöd – Förmedlarservice

Margareta Winge
Teamledare
Underwriting Assistant

Margareta har med sina 35 år i försäkringsbranschen en gedigen grund att stå på. Hon har erfarenhet från både gamla och nya Nordeuropa och kan allt om bolagets historia. Med sin långvariga expertis inom försäkringsadministration, ansvarar hon nu som teamledare för hela Förmedlarservice. Vi har förstått att Margareta gärna provbor i Italien och hoppas att det på sikt leder henne till drömmen om ett hus där. 

Franco Pereira
Underwriting Assistant

Franco är en av de medarbetare som har arbetat hos oss allra längst. Han anslöt till Nordeuropa 2011, direkt efter gymnasiet. Under åren har han byggt upp sin expertis inom administration och sakförsäkring och utgör därmed en viktig resurs för såväl förmedlare som medarbetare kring olika försäkringsrelaterade frågor. Förutom arbetet har Franco ett brinnade fotbollsintresse och han stöttar passionerat sitt favoritlag, Real Madrid. När han inte hejar ”på bästa laget”, njuter han av familjetid och spelar TV-spel 

Kim Häggström
Underwriting Assistant

Kim, tidigare IT-projektledare och CRM-expert, bytte för några år sedan bransch till försäkringsbranschen. Efter genomgången FEI utbildning började han arbeta på Trygg Hansas mäklardisk och efter en tid där anslöt han till oss på Nordeuropa. Kims sinne för struktur och processarbete är en verklig tillgång för vårt serviceteam. Trots att han nyligen blivit trebarnsfar, balanserar han familjeliv och intressen väl. Även om tiden inte alltid räcker till för musikintresset och AIK-matchföljning, bor han i alla fall nära Råsunda där de stora evenemangen äger rum.

Susanne Fors
Underwriting Assistant

Susanne är ett välkänt ansikte vid Nordeuropa och efter flera år i verksamheten är hon vår klippa avseende försäkringsadministration inom personområdet. Hon har många års erfarenhet från både försäljning och administration i branschen. Fritiden spenderar hon allra helst i fritidshuset utanför Orsa som är basen för alla hennes olika fritidsprojekt. Mellan varven vilar hon upp sig med långa hundpromenader eller med en resa till Medelhavet.  

Martina Grönqvist
Underwriting Assistant

Med lång erfarenhet av service, administration, försäljning och marknadsföring anslöt vi Martina till vårt team. Hennes entusiastiska attityd och kreativa idéer från andra försäkringsbolag inom gruppförsäkring sak och person bidrar verkligen till att driva vår verksamhet framåt. Martina omger sig gärna med vänner för en god middag som hon gärna komponerar själv. Gillar ett aktivt tempo. Vara på lantstället i Sörmland och bila i Europa och resa i övrigt. Hon har också varit en duktig handbollsspelare men har numera hittat sin plats som värdefull lagspelare inom vår förmedlarservice.

Affärstöd – Ekonomi & IT

Peter Larsson
IT

Peter är vår inhouse IT-guru med lång erfarenhet av olika system och integrationer. Han har lång erfarenhet inom området och ansvarar för underhåll och utveckling av Nordeuropas egenutvecklade försäkringssystem.  

På fritiden är Peter är en engagerad tränare för ett ungdomslag i handboll. Vi har förstått att han är en riktig vinnarskalle och att han gärna utmanar sig själv genom att träna crossfit.  

Anna-Lill Hanqvist
Ekonomiassistent

Anna-Lill, vår bokföringsmästare från västkusten, har med sin långa erfarenhet inom redovisning och eget företagande, berikat oss på Nordeuropa. Med erfarenheter från London bär hon en både global och lokal arbetsinsikt. Utöver siffror hittar hon ro i yoga och skapar konst genom stickning och virkning. När garn och nål inte är i hennes händer, njuter hon av tid med sina söner och sin älskade Border Terrier.  

Viktig information och länkar
Gjensidige Försäkring AB

Nordeuropa är ett helägt dotterbolag till Gjensidige Forsikring ASA, svensk filial. Organisationsnummer 516407–0384. Gjensidige är ett av Nordens ledande försäkringsbolag.

Finansinspektionen

Nordeuropa Försäkring AB står under Finansinspektionens tillsyn.

Rating Standard & Poors

Nordeuropa företräder Gjensidige som är försäkringsbolaget där din försäkring tecknats.

Enligt kreditvärderingsinstitutet Standard and Poor´s är kreditvärdigheten hos Gjensidige Norge A/Stable*(juni 2023).

Din integritet

Vi är måna om att hantera dina personuppgifter så att du tryggt kan lämna dem i dina kontakter med oss. Här kan du läsa mer om hur.

Har du ett klagomål?

Vi hoppas att du är nöjd med vår service både när det gäller hur vi hanterar dina försäkringar och dina skadeärenden. Om du har frågor om försäkringarna är du alltid välkommen att kontakta oss. Om du har frågor kring skadeärenden kontaktar du i första hand den handläggare som reglerat skadan.  Om du inte är nöjd eller rent av missnöjd, hoppas vi att du vill hjälpa oss att bli bättre genom att anmäla ett klagomålsärende till oss. Här får du information om hur du ska göra.

Klagomålsansvarig når du här: klagomalsansvarig@gjensidige.se